Visuele Inspectie

FLOAT360 werkt daarbij nauw samen met sensorontwikkelaar DronExpert (ROBOR ELECTRONICS BV) uit Bentelo. Het gaat hierbij dan om het toepassen van Warmtebeeld- Multispectraal en Hyperspectrale sensoren die vooral ook in de agrarische sector een steeds grotere rol spelen. Denk hierbij aan precisie landbouw en ook het kwantificeren van voedingswaarden in een gewas. Met warmtebeeld techniek kunnen weer vee- en wildtellingen worden gerealiseerd, maar ook voor opsporen van weidevogelnestjes en reekalfjes in het lange gras.

Daken inspecteren met drone

Onderhoud van grote, complexe dakbedekkingssystemen is vaak een zeer tijdrovende en daardoor dure onderneming. Float 360 denkt graag mee over een betere én efficiëntere manier om het inspectieproces te beheren. Wij doen dakinspecties vanuit de lucht en geven je een uniek perspectief op het dak van gebouwen. Zo spoor je eenvoudig en precies de kleinste mankementen op waarmee je grote en onverwachte onderhoudskosten kunt voorkomen.

Dakinspecties met drone bieden voordelen voor elke dakbedekkingsstructuur.
Met name ideaal voor:

  • Grote tot zeer grote dakbedekkingssystemen
  • Daken die moeilijk of onmogelijk te bereiken zijn met traditionele methodes
  • Daken die bepaalde gevaren inhouden voor de inspecteur
  • Daken die niet zonder bouwstellingen toegankelijk zijn
  • Gebouwen die uit meerdere daken bestaan

Dakinspectie per drone gaat snel
Een dakinspecties met een drone gaat veel sneller dan een traditionele inspectie. In no time beschik je over alle informatie die relevant is om weloverwogen besluiten te kunnen nemen over onderhoud aan het dak. Zeker ook als er geen tijd te verliezen is, heeft een inspectie per drone grote voordelen. De beelden die we tijdens de inspectie verzamelen zijn zeer gedetailleerd. We leveren de foto’s in een praktisch formaat dat eenvoudig te delen is met monteurs en installateurs. Bovendien zijn de foto’s zeer waardevol voor de eigen administratie.

Inspectie per drone van torens en windmolens

Float 360 voert met behulp van drones inspecties uit op torens en windmolens. Dit doen we in opdracht van eigenaren en beheerders. Een inspectie met behulp van een drone heeft vele voordelen. Met een drone hoef je de toren of windmolen immers niet te betreden (wat riskant en gevaarlijk kan zijn) en je bent met een drone snel en wendbaar.

Kostenbesparing met drone-inspectie
Met behulp van geavanceerde drones voert Float 360 de inspecties van torens en windmolens veilig, nauwkeurig en met grote precisie uit. De inspectie met een drone neemt veel minder tijd in beslag dan een traditionele inspectie, waardoor de kosten lager zijn. Bovendien ziet de camera alles en legt mogelijke mankementen tot in detail vast. De beelden zijn vervolgens te vergroten zodat heel precies te zien is waar onderhoud en/of reparatie nodig is.

Live video feed tijdens inspecties
Tijdens een inspecties is het mogelijk om een live video feed vanuit het perspectief van de UAV (drone) weer te geven. Zo is het mogelijk om de cameraman direct te laten weten welke specifieke hoeken hij moet vastleggen. Ook kunnen we objecten middels AI (Artificial Intelligence) modellen trainen zodat automatisch de meest voorkomen schades of imperfecties zichtbaar worden.

Inspectie bruggen en andere infra kunstwerken

Inspectie van bruggen is zeer efficiënt en effectief uitvoerbaar met behulp van drones. Daarvoor werkt Float 360 vaak samen met inspecteurs van de beheerder. Met inzet van fotogrammetrie zijn we ‘de ogen’ van de inspecteur bij het inspecteren van de brug of een ander kunstwerk binnen de infrastructuur (ook stuwen en waterwerken). Wij brengen het kunstwerk rondom zeer gedetailleerd in beeld en maken er een 3D model van.

Automatische detectie met Artificial intelligence
Met AI (Artificial Intelligence) kunnen we schades automatisch detecteren. Dit is efficiënt qua tijd, uitvoering en uiterst precies. Het gerenderde model is direct vanaf de computer te bekijken en te beoordelen. Inzet van AI biedt veel voordelen ten opzichte van de traditionele inspectie methode. Naast snelheid en veiligheid, is het ook overbodig om hoge stellingen te bouwen waar mensen op hoogte hun werk moeten uitvoeren. En uiteraard heeft AI tijdens de inspectie geen hinder van treinen of scheepvaartverkeer.