Over ons

Als volledig ROC gecertificeerde drone operator is Float 360 gevestigd in Almelo. We werken onder de ROC vergunning met nummer ROC64-2018 v3. Bij Float 360 werken gecertificeerde en ervaren piloten. Waar nodig werken we samen met partners in specifieke disciplines, afhankelijk van het type sensor onder de drones of de onderdelen benodigd voor de film/videoproductie. Float 360 beschikt over de meest moderne techniek op het gebied van drones, dronesensoren en foto/videoapparatuur.

Sinds 2013

In Nederland wordt Float 360 gerekend tot de partij met de meest ervaren en professionele droneoperators. Garant daarvoor staan Bob Rietveld en Wouter Borre.

Sinds 2013
In 2013 is Float 360 opgericht. Bob Rietveld was tot die tijd actief met zijn bedrijf BOBO Video Productions. Het jaar daarvoor had hij een drone die hij inzette bij videoproducties. Daaraan kwam abrupt een eind toen de overheid verbood om commercieel met drones te vliegen. Vanaf dat moment was dit alleen toegestaan met een ontheffing. Om deze te krijgen moest elke dronepiloot een opleiding volgen, een operations manual en een safety management manual schrijven, en een praktijkexamen afleggen.

Tijdens de opleiding tot dronepiloot ontmoetten Bob Rietveld en Wouter Borre elkaar. Ook Wouter investeerde in 2012 in z’n eerste drone, maar dan voor fotografie vanuit de lucht. Tijdens dronevluchten moest altijd met twee personen gevlogen worden, en zo ontstond vanaf dat moment een mooie samenwerking tussen Rietveld en Borre.

In 2015 heeft Float 360 haar ontheffing van IlenT (inspectie Leefomgeving en Transport) ontvangen. Deze werd in 2018 omgezet naar een ROC vergunning (een ROC vergunning is de hoogste certificering om met drones te mogen vliegen).

Idee achter Float360

Onze filosofie is om dronediensten te leveren die van grote meerwaarde zijn. De wens van de klant staat voorop, maar wij doen daar graag nog ‘een schepje’ bovenop. Float 360 is creatief, innovatief en klantgericht. We denken graag mee met ondernemers en bestuurders, met eventorganisatoren, kunstenaars, docenten en onderzoekers, kortom; iedereen die met beeld (zowel stilstaand als video), vanaf ooghoogte of vanuit de lucht, iets of iemand wil presenteren, inzichtelijk maken of in kaart brengen. Zie daarvoor ons uitgebreide dienstenpakket.

We doen dit professioneel en met de modernste technieken, waarbij veiligheid ten alle tijden gewaarborgd blijft. We werken met een grote diversiteit aan sensoren en elk type sensor vraagt om zijn eigen specialist. Float 360 heeft daarom een zeer gerespecteerde groep specialisten om zich heen verzameld waarmee we een partnerschap zijn aangegaan.